zaterdag 3 januari 2009

MUSIC FOR LIFE 2008: moeders en kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld

MUSIC FOR LIFE: vrouwen op de vlucht voor oorlog en geweld.
de prinses paola school weet er veel over. samen wilden ze dan ook hun best doen om een centje te verzamelen voor deze moeders en hun kinderen uit Oeganda.
hartelijk dank aan iedereen die heeft gesponsord, marsepein heeft gekocht of soep heeft gedronken. want samen hebben we een bedrag van 700 euro verzameld. Bedankt.

de mama van egon vertelt, samen met egon, over de moeders en de kinderen van in afrika. hoe ze leven, hoe ze water moeten gaan halen in de waterputten, dat ze niet voldoende eten hebben, dat ze vaak ziek worden, dat de meeste kinderen niet naar school kunnen gaan. dat kleuters van 3 - 4 jaar vaak moeten zorgen voor hun kleine zusje of broertje van amper een jaar oud.
dank je wel mama van egon om je verhaal aan onze school te komen vertellen!


de kleuters luisten en kjiken heel geboeid. en je ziet hoe het thema onze kleuters ook al raakt.

voor onze sponsortocht hebben enkele kinderen van de lagere school affiches gemaakt, wij in onze klas oefenen al even hoe we dat op straat moeten gaan doen.

voor die affiches hebben we stokken nodig dus die gaan wij zoeken in het bos.

en dan is het zover. wij gaan met de hele school de straat op, zodat de hele buurt weet heeft van het project van Music For Life.

en we laten ook van ons horen: " geef ze een thuis" werd er luid geroepen als we mensen tegenkwamen.



op de speelplaats , na de sponsortocht. we konden niet stoppen.

na afloop van de sponsortocht stonden meneer andré en juf marie-christine klaar met soep.

1 opmerking:

Ayco Duyster zei

Heel erg bedankt voor jullie enthousiasme en inzet. Het was hartverwarmend. 700 euro is een prachtig bedrag. Dankzij dit soort initiatieven in heel Brussel en Vlaanderen kon Music For Life dit jaar meer dan 3 miljoen 500 duizend euro inzamelen. Een record! Dat geld zal heel goed besteed worden door Het Rode Kruis Vlaanderen in verschillende landen, waar de nood van de vluchtelingen op korte én lange termijn het hoogst is. Meer info daarover vind je hier: http://www.rodekruis.be/NL/Actueel/Actueel/musicforlife12/musicforlife12.htm

Bedankt!
Ayco (mama van Egon en ambassadrice van Music For Life)